Friday, November 11, 2011

breakfast mummy ^_^


saya cuba mengamalkan sarapan yang berkhasiat setiap hari. sejak mengandung ni la kan.hehe ok nak tahu apa yang saya makan setiap pagi? setiap pagi saya akan minum susu marigold HL bersama nestle cereal. erm kadang-kadang tu honeystar, coco crunch and cereal milo. sarapan ni jela yang sempat saya makan sebelum pergi ke kelas.senang dan cepat, cuma tuangkan susu dan nestle cereal. tapi sebenarnya sarapan ni saya makan bila saya berada di hostel je..hehe tapi kalau dah kat rumah tu,macam-macam sarapan boleh masak! nasi goreng la, lempeng lah, jemput-jemputlah...ehehe. tapi tak elok jugak kan sebab makanan tu semuanya berminyak, tak baik untuk kesihatan dan baby juga. :)


kenapa saya pilih susu HL? baca ni..

MARIGOLD HL Milk has the perfect balance of nutrients for everyone in the family. High in calcium and protein, low in fat and lactose and fortified with 9 essential vitamins (A, B1, B3, B6, B12, C, D, E and Folic Acid), MARIGOLD HL Milk provides 56% more protein than ordinary full cream milk. This perfect balance of highs and lows makes it an ideal choice to supplement your healthier lifestyle. MARIGOLD HL Milk is available in 3 delicious variants - Plain, Chocolate, and Strawberry. ( source )

minum susu ni kadang-kadang buat saya rasa muak..tapi tak delah tak suka minum susu..ade orang tu tak suka minum susu langsung! lagilah dahsyat. buat masa sekarang ni saya masih survey2 lagi susu brand ape yang bagus dan best untuk diminum oleh ibu mengandung...Enfamama ka? Anmum ka? or Dumex? mmm, sebab saya ni bukannya suka buat air untuk minum sendiri...sebab itu HL jadi pilihan,,tuang saje..hehe lagi bahagia kalau en suami yang tolong bancuhkan susu..pemalas betul kan? :)

3 comments:

  1. wah.mummy btol2 jaga kesihatan yer.hehee

    ReplyDelete
  2. hehe...untuk baby sebenarnye.

    ReplyDelete
  3. ms blaja kt oversea dlu, ari2 sy minum susu pagi2 n susu sana sgt sdp n murah.. bile balik msia sy ttercari2 susu, sgt mhl dan x berapa sdp pn. i miss my old times!! huah

    ReplyDelete